Wczorajsze gołąbki :
- kasza jęczmienna, kasza gryczana
- twarożek
- szczypiorek
- kurki
- jajko
- kapusta włoska
- bulion grzybowy
- sol, pieprz, gałka muszkatołowa
Wycinamy z kapusty głąb, wkładamy ją do zagotowanej wody i czekamy aż liście odejdą i zmiękną ;) Wcześniej przygotowujemy farsz, gotujemy kasze, czekamy aż ostygnie ;) w tym czasie podsmażamy kurki na maśle. Mieszamy wystudzoną kasze z kurkami, twarożkiem, szczypiorkiem i przyprawami i dodajemy jajko. Od gotowej kapusty odcinamy te twarde łodyżki i zawijamy swoje gołabki, mniejsze ,większe jakie chcemy ;) Naczynie wyścielamy liściami kapusty i układamy gołąbki, które zalewamy bulionem grzybowym i przykrywamy liściami kapusty. Dusimy w piekarniku około 40 -60 minut w 170 stopniach ;)
No i mamy gotowe, pyszne gołąbki ;)))))))))))))
A dzisiaj na obiad lekka sałatka!
- Mix sałat,
- papryka czerwona i żółta,
- ogórek,
- ser cheddar ( zapiekany),
- oliwki,
- oliwa i ocet balsamiczny
- ciemna bagietka, lub co wolicie ;)
pyszota :)))
jak tu kolorowo!
OdpowiedzUsuńkocham cwiczenia na boczki z tiffany :) bede je cwiczyla nawet jak juz mi znikna ;) cwiczenia poprawiaja mi humor:)